Cantucci

En italiensk skorpa av samma typ som biscotti. Det faktum att den inteinnehåller något smör fick mig att testa. De blev riktigt goda. Och snygga!  Receptet har jag snott!

200 g grovt hackade hasselnötter
3 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
6 1/2 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. rosta de hackade nötterna i en stekpanna. Låt dem svalna.
3. Rör ihop äggulos, socker och vanilj.
4. Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skum och vänd ner det i den andra blandningen.
5. Rör i nötter, bakpulver och mjöl i smeten och forma en deg.
6. Rulla ut degen till tre längdet och platta till dem lite.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
8. Ta ut plåten och skär genast rullarna i cm-tjocka skivor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0