Minichockocookies



Små men naggande goda kakor som är mycket enkla att göra. Perfekt att ta med som gåbort-present i en snygg burk!

200 g rumsvarmt smör
2,5dl strösocker
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl små chokladlinser

1. Sätt ugngen på 200 grader.
2. Vispa snabbt ihop alla ingredienser, utom chokladlinserna, med elvisp. Låt degen stå en stund i kylen.
3. Rulla degen till längder, ca 1,5 cm i diameter.
4. Skär längderna i ca 1 cm tjocka bitar. Det blir ca 60-70 st.
5. Placera chokladbitarna på plåter med bakplåtspapper och tryck fast några chokladlinser på varje.
6. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter.
7. När alla kakorna är gräddade kan man låta dem stå i ugngn på eftervärme tills de blir riktigt spröda.

Snabb-pizza

Ikväll blev det en mycket god och frasig pizza som kändes lyxig trots att den gick på ett kick att göra!

6 st tortillabröd
4 msk sun-dried tomatosauce (Heintz)
6 skivor välrökt skinka
2 st mozarellaostar
1 näve ruccola

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Lägg ut tortillabröden på plåtar och bred ut tomatsås på.
3. Skiva skinka och ost tunnt och fördela över bröden.
4. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
5. Fördela ruccolan över pizzorna vid servering.


RSS 2.0