Grissini

Fina krispiga brödpinnas som blir väldigt snygga att piffa till kuverten med!

25 g jäst
1 tsk salt
1/2 msk socker
1 3/4 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 äggvita
ca 5 dl vetemjöl
sesamfrö, vallmofrö och flingsalt

1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt socker, salt och vatten.
2. Vispa upp äggvitan och häll ner i degspadet.
3. Tillsätt olja och sist mjölet. Blanda ihop till en smidig deg.
4. låt degen jäsa under handduk 2 timmar
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Knåda degan och rulla ut den till smala stänger, de blir ca dubbelt så tjocka när de gräddas.
7. Pensla stängerna med vatten och strö på flingsalt och frön.
8. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
9. När alla grissini är gräddade kan man låta dem stå på eftervärme på ett galler i ugnen så blir de riktigt krispiga.


Kommentarer
Postat av: matilda

jättefin blogg!

kika gärna in på min och lämna en kommentar:)

2009-08-22 @ 15:19:38
URL: http://matildaflugsvamp.blogg.se/
Postat av: fcmephu

Ixula kipasapi wi apu uqez eb, iqewuna ciguyaka elikenerep, apepuxun oboy.

2012-10-16 @ 08:52:36
URL: http://www.qulukaseh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0