Chokladtryffelpaj med jordgubbar
En god och lyxig paj, perfekt som sommardessert. Receptet räcker till en stor eller 6 portionspajer.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g margarin
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 tsk kallt vatten
Fyllning
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
25 g smör
Garnering
1/2 liter jordgubbar
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 greder.
3. kavla ut degen och klä pajformarna med den. Nagga botten.
4. Grädda skalen mitt i ugnen 5-10 minuter (kortare tid för portionsformar).
5. koka upp vispgrädden och dra kastrullen från värmen. Blanda i hackad choklad och smör och rör till en jämn smet.
6. Fördela chokladsmeten i pajskalen och låt stå i kylskåpet och stelna minst 4 timmar, gärna över natt.
7. Garnera med skivade jordgubbar vis servering.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g margarin
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 tsk kallt vatten
Fyllning
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
25 g smör
Garnering
1/2 liter jordgubbar
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 greder.
3. kavla ut degen och klä pajformarna med den. Nagga botten.
4. Grädda skalen mitt i ugnen 5-10 minuter (kortare tid för portionsformar).
5. koka upp vispgrädden och dra kastrullen från värmen. Blanda i hackad choklad och smör och rör till en jämn smet.
6. Fördela chokladsmeten i pajskalen och låt stå i kylskåpet och stelna minst 4 timmar, gärna över natt.
7. Garnera med skivade jordgubbar vis servering.
Kommentarer
Postat av: Hanna
Den här såg ju obehagligt god ut. Måste testas...
Trackback