Chokladtryffelpaj med jordgubbar

En god och lyxig paj, perfekt som sommardessert. Receptet räcker till en stor eller 6 portionspajer.

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g margarin
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 tsk kallt vatten

Fyllning
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
25 g smör

Garnering
1/2 liter jordgubbar

1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 greder.
3. kavla ut degen och klä pajformarna med den. Nagga botten.
4. Grädda skalen mitt i ugnen 5-10 minuter (kortare tid för portionsformar).
5. koka upp vispgrädden och dra kastrullen från värmen. Blanda i hackad choklad och smör och rör till en jämn smet.
6. Fördela chokladsmeten i pajskalen och låt stå i kylskåpet och stelna minst 4 timmar, gärna över natt.
7. Garnera med skivade jordgubbar vis servering.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Den här såg ju obehagligt god ut. Måste testas...

2009-08-04 @ 20:26:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0