Vetebröd i långpanna

Luftigt vetebröd med kanel och massa vaniljkräm. Gott och annorlunda sätt att baka bullar.


Bulldeg
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
12 dl vetemjöl special

Fyllning 1
5 dl vaniljkräm

Fyllning 2
50 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
3 msk socker

Garnering
1 ägg
1 skvätt mjölk
1 dl mandelspån

1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen.
3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg i maskin, ca 10 minuter.
4. Låt degen jäsa ca 60 minuter.
5. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper.
6. Knåda degen försiktigt och dela den i två delar.
7. Kavla ut en deg lika stor som långpannan och lägg den i botten av långpannan.
8. Bred vanilk´jkrämen över degen.
9. Kavla ut den andra degen till en rektangel, ca 0,5-1 cm tjock.
10. Bred smör på degen och strö över socker och kanel.
11. Rulla ihop degen från långsidan och skär 30 skivor. Alltså som vanliga bullar.
12. Placera skivorna över degen med vaniljkrämen.
13. låt jäsa ca 20 minuter.
14. Sätt ugnen på 200 grader.
15. Pensla med uppvispat ägg och mjölk och strö över mandelspån.
16. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
17. Skär upp i rutor eller skivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0