Chokladdoppade chokladbollar

Lite fluffigare och lite chokladigare än vanliga chokladbollar. Kladdiga att göra men händerna är faktiskat bästa sättet att få dem bra... Blir ca 20 små bollar.

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
3,5 dl havregryn
0,5 tsk vaniljpulver
3,5 msk kakao
2 msk starkt kaffe

100 g 70% choklad
2 dl kokosflingor
3 droppar karamellfärg

1. Häll alla ingredienser utom choklad och kokos i en skål, smula sönder havregrynen något.
2. Vispa ihop till en fluffig deg och ställ in skålen i kylen eller frysen tills den blir fast och formbar.
3. Rulla bollar i önskad storlek av degen och ställ in i kyl eller frys tills de blir hårda.
4. Häll kokosflingorna i en plastpåse tillsammans med karamellfärgen och massera tills kokosen är jämnt färgad.
5. Smält 70% choklad och låt den svalna lite men den får inte stelna.
6. Ta lite smält choklad i handen och rulla snabbt chokladbollarna en och en i den. Rulla chokladbollen i kokos innan chokladen stelnar.


Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Gjorde chokladbollar med chokladöverdrag häromdagen jag med, så gott!! :-)



Vilken fin blogg du har! Här tittar jag gärna in igen!

2009-03-08 @ 21:23:49
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0