Lemon curd
Mitt bästa recept på lemon curd. Passar utmärkt till nybakade scones eller som fyllning i bakverk och desserter. Blir ca 3 deciliter.
5 citroner
2,5 dl strösocker
75 g smör
3 msk majsstärkelse
2 ägg
4 äggulor
1. Riv skalet av citronerna och pressa dem.
2. Låt hälften av citronsaften, citronskalet, sockret och smört koka upp och sila sedan vätskan.
3. Blanda ut majsstärkelsen med den kalla citronsaften och rör sedan ner den i den varma vätskan.
4. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.
5. Sjud blandningen på svag värme tills den tjocknar. Rör kraftigt om hela tiden så den inte bränner fast.
6. Häll upp i en glasburk eller skål och låt svalna.
5 citroner
2,5 dl strösocker
75 g smör
3 msk majsstärkelse
2 ägg
4 äggulor
1. Riv skalet av citronerna och pressa dem.
2. Låt hälften av citronsaften, citronskalet, sockret och smört koka upp och sila sedan vätskan.
3. Blanda ut majsstärkelsen med den kalla citronsaften och rör sedan ner den i den varma vätskan.
4. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.
5. Sjud blandningen på svag värme tills den tjocknar. Rör kraftigt om hela tiden så den inte bränner fast.
6. Häll upp i en glasburk eller skål och låt svalna.
Kommentarer
Trackback