Macarons

Man behöver tid och lite tålamod när man gör macarons. Men de blir riktigt goda och, om man har tur, riktigt snygga! Egentligaen ska man göra olika smaksättningar efter färg (smakessenser finns bl.a. på panduro) men jag gjorde det enkelt för mig och valde choklad till alla. Det blir godast så tycker jag. Kakorna går bra att frysa. Receptet säcker till ca 50 macarons.

100 g mandel
3 dl florsocker
3 äggvitor
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk strösocker
karamellfärg

Fyllning
1 dl nutella
100 g 70% choklad

1. Skålla mandeln och låt den torka ordentligt, gärna över natten.
2. Mal mandeln och blanda den med florsockret.
3. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt vaniljpulver och strösockret lite i taget. Vispa till en hård maräng.
4. Blanda försiktigt i de torra ingredienserna i marängen.
5. Färga smeten i önskade färger.
6. Spritsa ut smeten i rundlar på plåtar med bakplåtspapper, ungefär i storlek av femkronor.
7. Låt kakorna stå ock vila ca 1 timme.
8. Sätt ugnen på 150 grader. Baka kakorna i nedre delen av ugnen ca 12 minuter.
9. Dra över hela bakplåtspappret med kakorna till köksbänken så fort de kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna och lossa dem sedan från bakplåtspappret.



10. Smält chokladen och låt den svalna men inte stelna.
11. Blanda chokladen med nutella och fördela mellan två kakor.


Kommentarer
Postat av: vickan & oliven

Nämen gud så söta!!! vilket pyssel :)

2009-03-07 @ 20:13:30
URL: http://matplatsen.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0