Morotsbröd

Någon sa att detta var det godaste bröd han ätit, det ligger kanske något i det... Receptet räcker till två bröd.

50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk socker
3 rivna morötter
14 dl vetemjöl
2 dl solrosfrön


1. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt.
2. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen.
3. Tillsätt de övriga ingrdienserna och arbeta ihop till en smidig del.
4. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
5. Knåda degen lätt och forma två limpor. Låt dem jäsa på en plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.



Kommentarer
Postat av: Hanna

Detta bröd ser supergott ut. Måste prövas.

2009-03-16 @ 21:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0