Morotstårta

Godaste mototskakan ever. Fluffig och saftig och med extra krisp på toppen. En liten varning för sugarrush...

Kaka
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kanel
0.75 dl matolja
4 dl rivna morötter

Glasyr
100 g philadelphia ost light
75 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljpulver
4 dl florsocker

Topping
1 dl havregryn
1 dl blandande nötter (t.ex. hasselnötter, mandel, valnötter)
2 msk smör
1,5 msk farinsocker
1 tsk kanel

Garnering
10 st noblesse

1. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa ägg och socker fluffigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Bölanda försiktigt.
5. Blanda i olja och rivna morötter.
6. Häll smeten i kakformen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, kakan ska vara torr innuti.
7. Låt kakan kallna och lossa den försiktigt från formen.

8. Vispa ingredienserna till glasyren med en elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Låt den stelna lite i kylen så den blir lätthanterlig.
9. Dela ev. kakan på bredden och bred på ett lager glasyr, detta kan dock bli ett lite kladdigt jobb. Bred resten (eller all) av glasyren över kakan och runt kanterna.

10. Hacka nötterna till toppingen. Stek alla ingredienser till toppingen i en stekpanna på medelvärme tills farinsockret smält. Låt kallna.
11. Tryck fast noblesseplattor runt kakans kant. Strö toppingen överst.
12. Låt kakan stå i kylen en stund innan servering.


Kommentarer
Postat av: Kristina

Wow detta ser och låter jättegott! Ska försöka ge mig på att baka denna morotstårta när jag ska ha gäster nästa helg. Får återkomma om jag lyckas eller ej:) Fin blogg!

2009-03-08 @ 20:58:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0